Sunday, 29 January 2012

ZMP : Zero Mind Process..lagi cabang ilmu minda

Nota : Jom kita berkenalan dengan ZMP yg dikatakan power juga la (PHD)


By : Aura Menjaro (  http://menjaro.blogspot.com)

Module ZMP : Zero MIND Proses

Masih ingatkah anda bila anda terjatuh kepala anda terhantuk pada lantai?. Kami orang Terengganu menyebutnya keluar “bintang kamal”. Merupakan sebuah kilatan cahaya dan tabir layar yang muncul secara tiba-tiba sewaktu proses hentakan berlaku. Cahaya yang dihasilkan berupa cahaya perak dan putih yang menyilaukan. Cahaya tersebut muncul dan hilang dalam sekelip mata. Terus terang saya katakan sewaktu saya mempelajari amalan kerohanian di Indonesia sedikit masa dulu, guru saya menerangkan bahawa cahaya yang muncul ini merupakan sebuah cahaya yang tidak mungkin anda jumpa di dunia fana ini. Sebenarnya cahaya ini tidak ada kena mengena langsung dengan dunia keparanormalan, jin atau syaitan. Hanyalah merupakan tindak balas kimia semulajadi yang pada tenaga yang bersifat eletrik yang melalui system saraf tunjang anda. Saya namakan proses ini sebagai ‘Proses pembukaan spontan’ ( pps ).

‘Proses pembukaan spontan’ ( pps )
Pps ini berlaku hanyalah untuk sementara sahaja, apabila melalui proses hentakan. Tetapi proses ini akan kekal berkekalan, selagi anda pandai dan rajin mengawal tenaga eletrik bio tersebut.Mari kita lihat beberapa contoh fenomena pps.
Contoh 1
Saya terlibat dalam dunia perubatan alternative rawatan aura, sufi healing dan al syifa hampir belasan tahun. Hampir 90% penyakit yang saya merawat adalah bersifat gangguan makluk halus, saka , sihir dan seumpama denganya. Salah seorang pesakit saya berasal dari seberang lautan.Dia masih gadis dan belum berkahwin telah menderita gangguan makluk halus hampir empat tahun mungkin lebih atau kurang saya tidak pasti. Akibat dari penyakit ini telah menimbulkan taruma dan fobia dalam diri beliau. Apa yang menjadi satu keanehan adalah Beliau sering melihat gambaran makluk halus, firasat batin beliau sering tepat sehingga beliau dapat mengenali hati dan perasaan seseorang terutama dalam pemilihan pasangan hidupnya. Anehnya setelah beliau sembuh kemampuan tersebut masih beliau miliki.
Contoh 2.
Anda pernah menonton film kung fu hustle arahan Stephen Chow . Bagai mana kemampuan supernatural dapat dimunculkan dengan pengaktifan secara tidak sengaja pada pusat tenaga hayat. Begitu juga cerita tentang kecederaan kemalangan jalan raya membuat seseorang mempunyai kemampuan dan terbuka mata batin. Kesimpulan yang boleh kita ambil dari contoh-contoh di atas. Bahawa fenomena terbuka mata batin boleh dibangkitkan dengan dua cara melalui.
1.Proses pembukaan spontan’ ( pps )

pps ini berlaku diluar kawalan diri anda sendiri apa bila berlaku sesuatu peristiwa yang boleh menggegarkan emosi bawah sedar anda. Ras dalam otak akan terbuka dan membenarkan segala infomasi memasuki minda bawah sedar, bukan sahaja infomasi yang memasuki minda bawah sedar code neuro akan berubah dan mempengaruhi pineal gland.Sebab itulah bila saya membicarakan tentang kecantikan isteri saya, maka anda akan terbayang dengan jelas kecantikan isteri saya.
Bahkan bila infomasi ini semakain kuat , neuro kod juga semakin kuat dan energy yang di gunakan juga kuat. Maka berlakulah infomasi yang melampaui akal dan fikiran manusia ( laduni ), Neuro code yang melampaui akal fikiran manu
sia ( tindakan yang aneh tapi benar. Ini berlaku pada Hasan Al Basri dan Robiatuladawiah ) dan energy yang berkembang melampaui akal fikiran manusia (Psychic abiliy ).Kesedihan adalah emosi, kegembiraan, ketenangan , kebahagiaan dan kasih sayang. Untuk pengetahuan anda emosi merupakan
sebahagian dari energy atau tenaga.
 • Bila ada gangguan makluk halus.
 • Bila tahap ketenangan dalam zikir meningkat.
 • Bila ada dampingan makluk halus.
 • Bila emosi memuncak.
 • Bila terlalu asyik dalam ibadah.
 • Ada juga kes melihat secara tidak sengaja.
 • Kesakitan yang melampaui daya ketahanan diri
2.Proses pembukaan khusus ( ppk )
Proses pembukaan khusus ini dilakukan dengan iktiar, kesungguhan, keinginan yang semangat yang berkobar-kobar dengan teknik dan cara yang tersendiri.menggunakan :
 • Energy Eletrik Biologi.
 • Cahaya.
 • Bunyi
 • Irama gelombang otak.
Energy Eletrik Biologi
Energy merupakan sebuat energy penciptaan. Setiap penciptaan baik dalam sudut jisim maupun dalam sudut kerohanian bermula dari energy. Jadi energy merupakan sebuah elemen yang sangat penting untuk proses penciptaan. Energy ini terkurung di dalam sebuat tempat yang saya namakan sebagai ‘ Miskah’. Miskah ini mendapatkan energy dari sebuah kelenjar yang di sebut ‘kelenjar prostat’. Miskah ini terkurung dalam energy dan dalam energy ada energy . Maaf jika anda keliru dan pening. Sebab tidak ada istilah yang lebih tepat untuk saya terangkan pekara ini. Hanya ini sahaja penjelasan yang paling hampir untuk saya sampaikan di sini. Pada Miskah ini tersimpan sebuah energy yang bersifat penciptaan, mencipta segala keinginan kita menjadi kenyataan.
Lokasi Miskah
Miskah terletak di bahagian rahim bagi wanita dan pada titik dua cun di bawah pusat. Proses penciptaan janin juga berlaku di sini. Janin merupakan hasil yang diperolehi melalui beberapa proses. Janin adalah lambang sebuah kehidupan, jika rahim boleh menciptakan sebuah kehidupan apakah rahim tidak boleh menciptakan penciptaan yang lain. Misalnya sebuah rumah, kereta mewah dan lain-lain untuk keperluan system biologi anda.
Rahim memerlukan beberapa proses untuk menghasilkan janin antara proses asas yang digunakan untuk menghasilkan janin adalah percintaan yang iklas.Ada juga rahim menghasilkan janin tidak melalui percintaan, tetapi melalui proses paksaan, mungkin anda dapat bayangkan hasil akhir yang berlaku pada sebuah kehidupan yang tidak berdosa itu. Ini merupakan sebuah contoh proses penciptaan yang telah di tetapkan oleh Allah yang maha menegakan hukum alam. Setiap hukum yang Allah lakukan adalah untuk manusia berfikir. Gunakan fikiran anda dan fikir menggunakan organ dalaman anda. Fikir dengan hati yang terbuka.
Tanpa ada gandingan dengan eletrik biologi proses perciptaan ini akan terhenti. Selagi akal dan fikiran masih anda gunakan untuk pekara kerohanian atau indera dalaman. Selagi itulah miskah tidak dapat melahirkan apa yang anda inginkan dalam kehidupan anda. Jawapanya dengan melakukan zero mind proses rahsia yang tertutup dalam miskah akan terbongkar hasilnya. Tidak dijadikan jin dan manusia melainkan kembali ke fitrah yang allah berikan...... bersambung........
 • Cahaya.
 • Bunyi
 • Irama gelombang otak.
Latihan membuka mata ketiga:
Metode ZMP
 1. Relaksasi minda, jiwa dan fizikal anda. kendurkan seluruh tubuh badan anda.
 1. Niatkan dalam hati anda " saat ini saya semakin rilek semakin tenang, semakin tenang" hubungkan diri anda dengan pusat miskah tersebut.
 1. Lakukan pernafasan ZMP. Caranya tarik nafas getarkan prostate gland tersebut.
 1. hingga terasa ada renjatan eletrik naik pada bahagian pusat miskah tersebut.
 1. Satu tarikan nafas bersamaan satu kali getar.
 1. Bawa getaran eletrik tersebut pada miskah ( pusat tenaga penciptaan ).
 1. Angkat bola mata untuk mengangkat aliran eletrik tersebut kepada pineal gland. Maaf bukan pada kedua alis mata atau ajna. Tapi pada layar batin pada pineal gland. Bukan pula pada screen di belakang retina mata. Tapi pada fungsi otak ketiga pada mata batin.
 1. Bila anda melakukan proses ini minda anda akan semakin tenang dan terfokus pada indera dalaman.Otomatik anda akan medengar seolah olah sebuah letupan bersama paparan sebuah screen seperti tv di bahagian mata ketiga. Menunjukan sebahagian folder dalam minda anda telah terbuka akibat rangsangan neuro code yang anda kirimkan pada mata ketiga.
 1. Aliran eletrik yang kuat dari miskah akan membentuk litar pintas antara pinal gland dan RAS. Fungsi mata ketiga tidak terbuka adalah disebabkan kepercayaan anda pada apa yang anda lihat. Kepercayaan ini merupakan energy dari neuro code yang anda sampaikan kepada fikiran anda. Sedangkan kepercayaan ini tidak perlaku pada penggunaan mata fizikal.Maka sebab itu anda dapat melihat dunia ini dengan penuh kepercayaan. Jika berlakunya litar pintas dari pusat miskah terus kedalam minda bawah sedar anda tanpa melalui proses RAS maka anda dapat melihat dunia halus seperti anda melihat dunia kasar ini.
P/s : RAS merupakan pintu antara minda sedar dan minda bawah sedar yang hanya di buka menlalui shok induction dan emosi. ( sila ikuti artikal seterusya dalam hypnosis )

No comments:

Labels

09' (2) 10th anniversary (1) 13 Mei (1) 2012 (1) 4 strategi kejayaan (1) adab (1) Adiputra (1) aduan pengguna (2) advanced learning (1) AFTL (2) agama (31) Akhir zaman (25) alat menambah tinggi (1) alumni (7) amal jariah (2) amalan 5 S' (1) amali sembelihan (1) amerika bangkrap (1) Anak Mersing (6) anak pintar (1) Ancaman Singapore (3) Ancient Astronauts (2) angkasawan negara (1) Anjakan Paradigma (3) ansara (2) anti-islam (3) Anugerah (2) apple (4) Aqiqah 2009 (1) Ar Rahnu (1) artis (1) asal-usul (9) Asas Tenaga dan Fokus (4) asrama (1) Atartuk (1) aura minda (2) ayam penyet (1) bahaya (1) balik kampung (6) bandar Mersing (9) banjir (5) banjir 2011 (1) banjir 2012 (2) banjir temerloh 2011 (2) batch 2010 (1) bencana (5) bengkel (1) ber (1) berbuka puasa (2) berita (16) berita bersara (3) berita Mersing (181) bersara (3) Bersih 2.0. politik (5) Bersih 3.0 (1) bina laman web (21) bio text (2) Bisi jual manok tuai (1) bisnes mersing (14) blog mybio A+ (1) blogger (2) boikot Dap (1) boikot Israel (2) Borang Kemasukan ke MRSM (4) brainstorming (1) buah pukul mersing (6) buat banner (8) buat web (2) budak hilang (1) Budaya Ilmu lemah (2) buddha (1) buggati (1) bukti cinta kpd nabi muhd (4) Buku (4) Buku Teks (1) butik mersing (1) BWP/ LDP/PRS/BPPSP 09' (5) Cafe Bengawan Solo (1) Cafe Buluh Wangi (2) cahaya (1) cakra (1) cameron highland (1) Cameron Highlands (17) cara berfikir (14) carnival (1) celik IT (23) cendol Talib (1) ceramah insuran (2) CERN (3) cerun masjid runtuh (1) cetusan minda (42) Chakra Healing (2) chicken chop (1) China (2) cikgu kahwin 2010 (4) cikgu kahwin 2012 (3) cikguiti.com. (1) cinta universal (1) Colour vibration teraphy (2) Cool Blog Mersing (1) Cornell system (1) cuti 2010 (6) cuti 2011 (36) cuti 2012 (21) cuti orang Mersing (35) cuti-cuti mersing (66) cvt (3) daging kalimah (1) dajjal (3) darul aitam (1) demo anti-ppsmi (2) Derma Gaza Kagum (1) derma maahad tahfiz mersing (3) DiGi WWWOW (1) dinar (5) doa pengasih (1) e-cover (1) ebook (4) ebook cover (2) ecover (1) education (1) EFT (2) Einstein (3) ekonomi (11) elit (1) emas (8) Endau (2) English camp (2) EQ (1) Esplanade Temerloh (4) ESQ (1) ex-BP82' (6) ex-homeroom (8) ex-student (17) ex-student kahwin (5) ex-teacher (10) Exam (3) exora (1) facebook (6) fatwa merokok (2) filem (1) filosofi (1) fitnah (2) fizik kuantum (1) formula ajaib (3) Forum (1) Foto guru 2009 (2) foto guru 2010 (1) foto raya 2010 (1) freemason (1) future mersing (3) future phenomewnon (1) gadget (6) gajet (3) gathering (2) gempa bumi (1) Golden Sisters Enterprise (1) Google Translate (2) Graduasi 2008 (1) graduasi 2010 (2) graduasi 2011 (1) Group Anak Mersing (1) gulai patin tempoyak (5) Gunug Qaf (1) Gunung Arong (1) guru baru (2) guru dan staf berpindah (2) guruku (3) H1N1 (2) H1N1 di MRSM Mersing (1) HAARP (1) Hadiah Nobel (1) Haffa Izzah (4) haji (1) halal (1) handphone (1) Hang Tuah (2) Hari Akademik (2) Hari Akademik 2009 (1) hari akhirat (1) hari anugerah (2) Hari Anugerah 09' (1) Hari Anugerah 2012 (1) hari bumi (2) hari bumi 2010 (1) Hari bumi 2012 (1) Hari Graduasi 2009 (1) Hari guru (4) Hari Guru 09' (1) Hari Guru 2012 (1) hari guru sejagat (1) Hari Inovasi 2011 (1) hari keluarga (3) hari keluarga 2008 (1) hari Keluarga 2009 (1) Hari Keluarga 2012 (1) Hari Koperasi 09' (1) hari Koperasi 2010 (1) hari kualiti 09 (1) hari malaysia (1) Hari Pendaftaran (1) Hari Pendaftaran 2009 (1) hari Q (1) hari raya 09 (2) Hari Raya 2012 (2) HEP (1) hi tech (34) hi-tech (34) hiburan (1) high alert (3) higher order thinking (76) higher self (59) Homeroom (9) Homestay (1) hospital mersing (1) Hotel Seri Malaysia (2) hujung dunia (2) hujung tahun (1) humour (11) humuor (1) hypnosis (1) IGCSE (1) ikan patin (14) ikan tilapia (2) ikhlas (1) iktibar (153) Ilmu vs Pemahaman vs Pegangan (1) ILP (6) imej (2) Indigo (1) Info (20) infrared (1) iPad (1) iran (1) islam (22) Israk dan mikraj (1) isteri (2) IT (6) Jadual Bas Mersing (1) Jadual YPM (1) Jakim (2) Jalan baru (4) Jambori Pengakap 2011 (4) jamuan 2011 (1) jamuan akhir tahun (2) Jamuan Anugerah Pengetua (5) Jamuan Anugerah Pengetua 2011 (2) Jamuan Anugerah Pengetua 2012 (1) Jamuan jabatan sains (2) jamuan raya (1) Jamuan SPM 2008 (1) JB catering (1) jejak kejayaan (6) jenaka (4) jenayah (1) jeti mersing (1) jodoh (1) Johor Darul Takzim (1) Jurufoto Kahwin Mersing (2) Jurufoto Perkahwinan (2) kad raya (2) KAGUM (2) karier (1) karnival (2) Karnival tg Leman (1) kawin awal (2) keajaiban (8) kebenaran (2) Kedai 1 Malaysia Mersing (1) kedai di Mersing (2) kedai makan Pak Usop (2) kehidupan (3) kejayaan 2011 (1) kejayaan pelajar (1) kejohanan olahraga 2010 (3) kek Mersing (5) Kekejaman Jepun (1) kelab (2) kelab futsal (1) Kelab Khidmat Masyarakat (1) keluarga (1) kem cuti kimia 2009 (2) kem juara spm (1) kem latihan (1) kemahiran belajar (2) kemalangan (1) kemarau (2) Kemasukan ke MRSM (4) kEMASUKAN KE MRSM 2013 (1) Kemasukan ke MRSM 2015 (1) kematian (6) kemelesetan ekonomi (3) kemiskinan (1) kempen pelancongan Mersing (1) kemudahan (1) keputusan SPM 2009 (2) keracunan makanan (1) kereta (4) kerja lapangan (1) kerjaya (2) keropok (1) Kesihatan (18) ketuanan Melayu (21) keturah (1) KFC baru Mersing (2) khazanah melayu (3) kiamat (7) Kisah cikgu (5) kisah malam pertama (1) Knight of Templer (1) koleksi soalan (1) komputer (2) Komuniti Mersing (1) kos hidup (1) kreatif (4) kuantum (3) kucing's articles (2) kuda mersing (1) kursus (5) Kursus Online database (1) lagenda (7) lagu (1) lailatul qadr (3) Laman Pendidik Mersing (1) laporan (2) laporan maktab (2) latihan dalam kumpulan 2011 (1) law of attraction (1) lawak (1) Lawatan Benchmarking MRSM Alor Gajah (1) Lebuh raya Sg Koyan-Ringlet (1) Legoland JB (1) lemak babi (2) LOA (1) logo (2) luarbiasa (1) Maahad Tahfiz Al Amin (1) madu (1) mahdi (1) main-main minda (5) majalah odyssey (1) Majlis Anugerah (2) Majlis Anugerah 2010 (1) Majlis perpisahan (5) Majlis Restu 09' (1) makan di JB (1) makan di mersing (42) makan di Temerloh (14) makan-makan (35) makananan western (3) makkah masa depan.berita mersing (2) maksiat (2) malam di Mersing (1) MARA KL (1) martial art (3) masa depan Mersing (4) masakan tempoyak (3) Masalah Guru (1) Mat Rempit Merompak (1) Mat Salai (2) mat samurai (1) matawang (2) mati (6) maulidurrasul 2011 (1) meditasi (2) melaka (7) melancong ke Mersing (8) melayu (14) Melayu Merdeka (1) Melayu..Bani Israel yg hilang? (8) Melayu..Bani Israel yg hilang?part3 (1) Melayu..Bani Israel yg hilang?part4 (2) menginap di Mersing (3) mentakab (1) merentas desa 2011 (1) mersing (2) Mersing Laguna (11) Mersing River Front (2) Mersing waterfront (2) mersing. Air Papan (1) Mersing's hotel (6) Mersix (1) Mesyuarat Agung Muafakat 2010 (1) Mesyuarat guru 2008 (1) mi (1) mi bandung (1) Mighty 2009 (1) MIGHTY 2012 (1) Mighty Minds Competition 09' (1) mimpi jumpa Rasulullah saw (1) minda (23) minda separa sedar (5) Minggu Aktiviti (5) Minggu Aktiviti sem2 (1) minyak (4) minyak naik (8) misteri (32) mitos (41) mnasir (1) monsun (6) moral (2) motivasi (9) movies (2) mrsm baru (3) MRSM Mersing (2) MRSM Ulul Albab (2) muhasabah (2) murtad (3) muslim in America (1) NahamPhoto (4) Nasi Kerabu (1) nasi lemak (1) Nasib Melayu (4) negara Islam (4) nostalgia (10) novel online (2) Novel Terbaru (1) obama (1) olimpiad KAS1 (1) online biz (5) p.ramlee (1) pacal votan (1) PAKAR (1) pakar patah (1) pakej pengantin (1) panduan beli kereta (2) Panduan HRMIS (2) Panduan HRMIS 2011 (1) panduan peraturan (4) pantai (2) Pantai Air Papan (1) pantai Mersing (5) Pantai Sri Lalang (1) Pantai Tg Genting (1) pantun (1) Pasar Jumaat Mersing (1) Pasar Karavan (1) pasar lelong (1) pasar malam Brinchang (1) pasar malam Mentakab (1) pasaraya TF Temerloh (4) PBSM (2) pejuang (3) pelaburan (2) pelaburan emas (4) peluang belajar (1) Pemasaran (1) pembedahan batin1 (2) Pemimpin amanah Allah (1) Pencen (1) Pendaftaran PRA (1) pendaftaran taekwondo (5) pendidikan (2) pengajaran (1) pengetua bersara (2) penggodam (1) pengguna (2) pengumuman (7) pengunjung (1) penjajahan minda (1) penjimat minyak (1) penterjemahan (1) penyakit jantung (2) peperiksaan pra percubaan SPM 2011 (4) perang salib (1) perbandingan harga (1) perguruan (1) peristiwa menarik (4) Perjuangan Komunis cuba dihidupkan semula..part 3 (1) Perjuangan Komunis ingin dihidupkan semula di Malaysia (3) perkahwinan guru (4) Perkhemahan (1) Perniagaan (2) perpustakaan (1) persilatan (1) pertahanan (1) Pertandingan (1) Pertandingan Kawad 09' (1) PESADA 2009 (1) Pesta Super 09.. (4) Pesta Layang-layang Air Papan (1) Pesta Type III (4) peta minda (1) petua (5) petua exam (1) petua kejayaan (1) petus (1) photoshop (16) piagam anugerah (1) Piala Dunia 2014 (1) Pilihan Raya BWP (1) Pilihan Raya Kecil (2) Pilihan Raya Umum ke-13 (2) pizza mersing (1) pluralisme (1) PMR 2010 (1) PMR 2011 (3) poligami (1) politik (15) popular (1) Pot Luck (1) PPD Mersing (1) PPSMI (3) produk kesihatan (1) produk laut (3) profile.sejarah (9) Program Bumi Hijau (2) program studi (2) pru 13 (2) pseudoscience (3) puasa (12) punca bala (2) punca tulang patah (1) Pusat Dagangan Mersing (10) pusat tuisyen Mersing (4) Pusat Tuisyen Usaha Waja Bestari (1) Pusat Tuisyen Zamrud (1) puting beliung Mersing (1) qilla's articles (18) R R Mersing (1) rahsia air (3) Rahsia Pintar (2) rahsia solat (5) rahsia umur panjang (6) ramadhan (6) ramadhan 2012 (1) ramalan (8) Rat Race n Rat Trap (1) Rawang Burger Bakar Mersing (1) rawatan alternatif (9) raya 2011 (1) raya open house 2009 (1) re-union ex-bp82' (3) rekod dunia (2) relativiti (1) remaja (1) resipi (1) resort tioman (1) restoran lot 85 (1) result 2010 (2) retro (2) reunion (4) reunion MRSM BP 86' (3) Roket Indonesia (1) rokok (1) roti john (1) ruang iklan percuma (3) Ruby's Kitchen (1) rugi (1) rumah (2) rumah tangga (2) rumahtangga (1) sabun Kasthuri (1) safebox (1) Sains Al Quran (3) Sains Islam (20) sajak (7) sajak hujung dunia (1) sajak Iqbal (5) salasilah (3) Sambutan 10 tahun MRSM Mersing (1) sate teluk iskandar (4) Saudi Yahudi ? (1) science fair 2009 (2) science fair 2010 (1) Science on Wheel 2011 (1) science text (2) sciencefair 2011 (1) secret recipe (1) sedih (1) SEFT (2) Sejarah (44) sejarah mersing (6) sejrah (2) selebriti (1) selesema babi (1) selsema babi (1) Seminar Biologi (3) Seminar Biologi 2012 (1) Seminar Biology (1) seminar biology 2011 (1) Seminar Biology dan Chemistry 2013 (1) seminar biology SPM 2009 (1) seminar Biology spm 2010 (1) Seminar Biology SPM 2011 (4) Seminar di Tg Pengelih (1) seminar pecutan kognitif sains (1) seminar PMR (1) Seminar YPM (1) seni peperiksaan (1) seri malaysia mersing (2) servis kereta (1) shopping raya (1) Singapura-pura (2) Sir Iqbal (3) Siri Bercakap Dengan Jin (2) SK Sri Mersing (1) skema pmr 2011 (1) skor bio A+ (3) SKT (1) SKT 2011 (1) Smart Learning (3) smartphone (3) spiritual (33) SPM (6) SPM 2010 (1) spm 2011 (6) SPM terbaik 2008 (1) Staf baru (2) staf kahwin 2010 (2) staf kawin 2011 (1) staf wedding (6) star mall mentakab (2) Starex (1) statistik (3) steve jobs (1) stevia (1) study biology (2) sukan 2012 (2) Sukan maktab (3) sumbangan hari graduasi (1) supermind (5) syair islam (4) syiar (1) syiar Islam (71) tablet pc (4) tabung Somalia (1) taekwondo mersing (15) taekwondo mersing grading (6) Takutkah hantu? (5) Takziah (12) Tanah Rata (1) tanda-tanda akhir zaman (4) Tanjung Genting (1) Tanjung Leman (1) Taska Cilik (1) tauladan (1) TBS (1) teknik belajar (3) telefon bimbit (2) teluk cempedak (1) tenaga hayat (3) teori (2) terapi Cinta (2) terapi mimpi (2) test drive (2) The Law of Attraction (1) Theory (1) Tim Pengetua ko-Q (1) tips internet (2) tips jaga kereta (1) tiramisu mersing (1) Titanic (1) Tracer Study (1) tragedi (1) Tragedi pemikiran Melayu (4) travelog haji (1) tsunami (1) Tuisyen YPM (1) Tun M (6) Tunas Saintis 09' (1) Tunas Saintis 2011 (1) ufo (2) Ujian Amali 2009 (1) ujian UKKM (1) ulamak (2) umat Islam (5) ungku aziz (2) universiti terbaik (3) UPSR 2011 (1) USS Singapore (1) Ustaz Lah (1) ustaz penipu (1) utusan online (1) Wadi Al-Amin (1) waliyullah (5) wanita (2) wanita Korea (1) Warung Bakso (1) Wi Max (1) Wilayah Iskandar (1) Worm Hole (1) yahudi (5) yakjuj makjuj (1) yearly planner 2010 (1) yearly planner 2012 (1) ZPE (2)

Pencegah Penyakit Terhandal

Pencegah Penyakit Terhandal
Klik utk order online

Komuniti Mersing

Info Kesihatan

Blog Pilihan