Thursday, 2 December 2010

Kisah keretapi hantu yang membunuh..

Sumber : forum internet..


salam.. aku orang baru kat cni.. aku just nak share pengalaman aku sepanjang aku keje sepanjang track rel ketapi dari rembau ke tampin n9.. (sorry klo bahase tunggang langgang) hehehe
1/8/2009 aku start keje (mase tu baru nk clearing site).. bos aku tubuhkan satu team untuk clearing site start dari stesen ketapi rembau sampai ke tampin.. aku terlibat jugak time tu sbb aku ni leader team tu.. kne check services mcm paip air ke, kabel elektrik ke sebelum dorang strt keje.. (panjang plak mukadimah nye.. hehe) 

1st kes- memandangkan aku kne jalan dlu sebelum team aku jalan, aku bwak la 2 orang budak indon jalan atas rel ketapi tu.. area tempat tu klau x silap aku kampung c****** ***.. aku ngn geng aku nmpak la satu kawasan perkampungan lama yang mcm dah kne tinggalkan.. aku pelik jugak npe satu kampung pindah.. kat are atu ade la 6 7 bijik rumah tp sume penduduknya dah pindah.. 
tetibe budak indon aku, (nme die hasnan) buleh pulak die g kat umah2 kosong tu.. nk kencing die cakap.. buruk betul prangai.. hehe.. x sampai 5 minit die dah berlari datang kat aku.. ''jom balik'' die ngn muke cuak ajak aku balik.. kejadahnye ntah.. kje x siap dah nk ajak balik.. die ckp kat aku die nmpk ade org tua duk dlm umah tu.. die ckp die kne baling batu mse tgh nk kencing tu.. die ckp batu tu dr dlm umah.. perghh!! padehal baru pukul 2 petang, antu ape siang2 nih??.. 

aku ngn bdk2 indon ni cuak jugak lah.. aku jalan 2 3 tapak atas batu rel tu, aku ngn geng aku dengar ade org menjerit kat umah tu.. (utk pengetahuan u all, kawasan tu kat tengah2 hutan, xde jalan masuk melainkan rel ketapi..) ape lagi, mcm pelesit la aku lari tapi dah jauh aku lari aku nmpk budak indon yang kne baling batu tadi berdiri je kat ats rel tu.. nak mampus ke ape.. aku ngn sorang budak indon tu  jerit mcm nk roboh anak tekak pun die buat dek je.. 

budak indon sorang ni aku x tau la ape die bace, dalam jawe bunyi nye, pastu die tiupkan kat batu pastu die baling dalam semak..  pastu denga mcm ade bende dtg ngejar batu tu.. pastu tetibe budak indon yg buat dek tu berlari kat kitaorg.. sampai je umah kongsi, die cite kat aku die nmpk ade org tua datang berlari kat die.. mcm nk serang die.. (tu la, sape suh kencing kat tempat die hehe) org tua tu lari bwk keris.. mne ade org zaman skang pkai keris kan? 

besok nye aku terserempak ngn org kampung kat ctu, pangkat atuk aku jugak lah kan.. aku pun tanye lah pasal kejadian semalam.. atuk tu jawab slambe je, tu belaan bomoh yang tinggal kat ctu dlu.. sejak die meninggal, satu kampung tu die kacau.. belaan die cari tuan baru.. org kampung kat situ takut nk dduk situ lagi.. patut la angker je aku tgok kawasan tu.. suram je.. ade bende buat perkampngan baru kat situ.. tu la pengalaman aku atas rel ketapi dlu.. 


2d kes-- kejadian mase middle project..

cite ni mase aku kne stay up kat railway track sebab site aku banjir.. (air dah naik sampai batu balast)..

mase kejadian ni, aku ber3.. aku supervisor sub cont., membe aku supervisor main cont. ngn sorang lari budak ukur tanah (budak survey).. mase tu dah pukul 11 pm (aku ingat lagi sbb aku sempat tengok jam).. aku mcm biase la, ngn aktiviti ngacau membe aku tido atas lori tu pastu membe aku sorang lagi men gitar sambil duk ats railway track tu.. nk mampus kne langga ketapi agknye.. hehe.. tgh syok2 layan lagu awie atas track tu ttbe membe aku jerit, ketapi sampai!! so, kitaorg pun bangun la pergi kat tempat selamat.. ye la kan, ketapi tu laju, kang klo x g tempat len, kompem aku putus 3 atas track tu.. aku pun ngn bebudak ni g la lepak jauh ckit dr tack tu.. budak yg tido ats lori tu aku biar ka je sbb lori lebih kurang 4 meter dr track ckup jauh dr ketapi.. 

aku ngn membe aku nmpk lmpu ketapi (spot light ketapi ni dr jauh dah leh nmpk sbb terang n sebiji je spot light).. bunyi ketapi dah kuat dah.. aku ddk la atas batu sambil tunggu ketapi lalu.. nak dekat 10 minit ketapi x lalu-lalu jugak.. aku dah rase lain macam mase tu.. aku tnye kawan aku, nmpak x ketapi tadi? die ckp die x nmpk.. aku ngn membe aku g la ats track tu tengok mne pegi nye ketapi tu.. terbalik masuk gaung ke, ape ke.. 

tapi ape yg aku nmpk ngn membe aku tu sangat mengejutkan perasaan kitaorg berdua.. ketapi tu bleh palk behenti kat tengah2 jambatan tu.. (ade sebuah jambatan konkrit, dlu besi tapi skang dah buat baru, pkai konkrit) aku ngn membe aku pe lagi, trus la nk g kat ketapi tu.. kut2 rosak ke, terlanggar org kampung ke ape ke kan, aku kjut kan membe aku yg tido tadi ajk g skali.. jarak ketapi tu x de la jauh sangat lebih kurang 50 ke 60 meter dr kitaorg.. kitorg jalan lebih kurang 10 minit tapi x jugak sampai kat ketapi tu.. ketapi tu mcm mengundur ke belakang pulak.. 

aku dah rase lain macam,.. tempat rata, track lurus, tapi npe ketapi ni aku rase makin lame makin jauh dari kitaorg.. kitaorg lari g kat ketapi tu ttp jugak x sampai2.. mcm berlari setempat je.. letih sangat kitorg pun rilek kat ats trek tu.. kitaorg bangun je tp ketapi tu dah xde,.. gelap je kawasan tu....  pe lagi, aku dah angkat kaki dulu.. takut ketapi len ade kat blakang.. bende tu mcm nk khayal kan kitaorg je.. leka duk ngejar ketapi antu tu, ketapi real kat blakang sapu kitaorg palk.. membe2 aku pun ikut je lepak kat lori balik.. 


x sampai 5 minit kitaorg lepak kat lori, ketapi kontena dari singapore lalu.. nasib baik kitorg sempat patah balik.. klo x jadi sayur la kitorg atas trek tu.. mengucap panjang kitaorg mase tu..  
besok nye bos aku offer aku g tempat semalam suh aku jage site untuk kali kedua nye sbb xde staff nk jage.. aku ckp direct je depan bos aku, ''bos jaga site sorang2.,. saya x mau mati muda, saya belum kawen lagi''.. hehehehe.. seriau aku nk g situ lagi..

No comments:

Labels

09' (2) 10th anniversary (1) 13 Mei (1) 2012 (1) 4 strategi kejayaan (1) adab (1) Adiputra (1) aduan pengguna (2) advanced learning (1) AFTL (2) agama (31) Akhir zaman (23) alat menambah tinggi (1) alumni (7) amal jariah (2) amalan 5 S' (1) amali sembelihan (1) amerika bangkrap (1) Anak Mersing (4) anak pintar (1) Ancaman Singapore (3) Ancient Astronauts (2) angkasawan negara (1) Anjakan Paradigma (3) ansara (2) anti-islam (3) Anugerah (2) apple (4) Aqiqah 2009 (1) Ar Rahnu (1) artis (1) asal-usul (9) Asas Tenaga dan Fokus (4) asrama (1) Atartuk (1) aura minda (2) ayam penyet (1) bahaya (1) balik kampung (6) bandar Mersing (6) banjir (5) banjir 2011 (1) banjir 2012 (2) banjir temerloh 2011 (2) batch 2010 (1) bencana (5) bengkel (1) ber (1) berbuka puasa (2) berita (15) berita bersara (3) berita Mersing (179) bersara (3) Bersih 2.0. politik (5) Bersih 3.0 (1) bina laman web (21) bio text (2) Bisi jual manok tuai (1) bisnes mersing (13) blog mybio A+ (1) blogger (2) boikot Dap (1) boikot Israel (2) Borang Kemasukan ke MRSM (3) brainstorming (1) buah pukul mersing (6) buat banner (8) buat web (2) budak hilang (1) Budaya Ilmu lemah (2) buddha (1) buggati (1) bukti cinta kpd nabi muhd (4) Buku (4) Buku Teks (1) butik mersing (1) BWP/ LDP/PRS/BPPSP 09' (5) Cafe Bengawan Solo (1) Cafe Buluh Wangi (2) cahaya (1) cakra (1) cameron highland (1) Cameron Highlands (17) cara berfikir (14) carnival (1) celik IT (23) cendol Talib (1) ceramah insuran (2) CERN (3) cerun masjid runtuh (1) cetusan minda (42) Chakra Healing (2) chicken chop (1) China (2) cikgu kahwin 2010 (4) cikgu kahwin 2012 (3) cikguiti.com. (1) cinta universal (1) Colour vibration teraphy (2) Cool Blog Mersing (1) Cornell system (1) cuti 2010 (6) cuti 2011 (36) cuti 2012 (21) cuti orang Mersing (35) cuti-cuti mersing (65) cvt (3) daging kalimah (1) dajjal (2) darul aitam (1) demo anti-ppsmi (2) Derma Gaza Kagum (1) derma maahad tahfiz mersing (3) DiGi WWWOW (1) dinar (5) doa pengasih (1) e-cover (1) ebook (4) ebook cover (2) ecover (1) education (1) EFT (2) Einstein (3) ekonomi (11) elit (1) emas (8) Endau (2) English camp (2) EQ (1) Esplanade Temerloh (4) ESQ (1) ex-BP82' (6) ex-homeroom (8) ex-student (17) ex-student kahwin (5) ex-teacher (10) Exam (3) exora (1) facebook (6) fatwa merokok (2) filem (1) filosofi (1) fitnah (2) fizik kuantum (1) formula ajaib (3) Forum (1) Foto guru 2009 (2) foto guru 2010 (1) foto raya 2010 (1) freemason (1) future mersing (2) future phenomewnon (1) gadget (6) gajet (3) gathering (2) gempa bumi (1) Golden Sisters Enterprise (1) Google Translate (2) Graduasi 2008 (1) graduasi 2010 (2) graduasi 2011 (1) Group Anak Mersing (1) gulai patin tempoyak (5) Gunug Qaf (1) Gunung Arong (1) guru baru (2) guru dan staf berpindah (2) guruku (3) H1N1 (2) H1N1 di MRSM Mersing (1) HAARP (1) Hadiah Nobel (1) Haffa Izzah (4) haji (1) halal (1) handphone (1) Hang Tuah (2) Hari Akademik (2) Hari Akademik 2009 (1) hari akhirat (1) hari anugerah (2) Hari Anugerah 09' (1) Hari Anugerah 2012 (1) hari bumi (2) hari bumi 2010 (1) Hari bumi 2012 (1) Hari Graduasi 2009 (1) Hari guru (4) Hari Guru 09' (1) Hari Guru 2012 (1) hari guru sejagat (1) Hari Inovasi 2011 (1) hari keluarga (3) hari keluarga 2008 (1) hari Keluarga 2009 (1) Hari Keluarga 2012 (1) Hari Koperasi 09' (1) hari Koperasi 2010 (1) hari kualiti 09 (1) hari malaysia (1) Hari Pendaftaran (1) Hari Pendaftaran 2009 (1) hari Q (1) hari raya 09 (2) Hari Raya 2012 (2) HEP (1) hi tech (34) hi-tech (34) hiburan (1) high alert (3) higher order thinking (65) higher self (50) Homeroom (9) Homestay (1) hospital mersing (1) Hotel Seri Malaysia (2) hujung dunia (2) hujung tahun (1) humour (11) humuor (1) hypnosis (1) IGCSE (1) ikan patin (14) ikan tilapia (2) ikhlas (1) iktibar (153) Ilmu vs Pemahaman vs Pegangan (1) ILP (6) imej (2) Indigo (1) Info (20) infrared (1) iPad (1) iran (1) islam (15) Israk dan mikraj (1) isteri (2) IT (6) Jadual Bas Mersing (1) Jadual YPM (1) Jakim (2) Jalan baru (4) Jambori Pengakap 2011 (4) jamuan 2011 (1) jamuan akhir tahun (2) Jamuan Anugerah Pengetua (5) Jamuan Anugerah Pengetua 2011 (2) Jamuan Anugerah Pengetua 2012 (1) Jamuan jabatan sains (2) jamuan raya (1) Jamuan SPM 2008 (1) JB catering (1) jejak kejayaan (6) jenaka (4) jenayah (1) jeti mersing (1) jodoh (1) Johor Darul Takzim (1) Jurufoto Kahwin Mersing (2) Jurufoto Perkahwinan (2) kad raya (2) KAGUM (2) karier (1) karnival (2) Karnival tg Leman (1) kawin awal (2) keajaiban (8) kebenaran (2) Kedai 1 Malaysia Mersing (1) kedai di Mersing (2) kedai makan Pak Usop (2) kehidupan (3) kejayaan 2011 (1) kejayaan pelajar (1) kejohanan olahraga 2010 (3) kek Mersing (5) Kekejaman Jepun (1) kelab (2) kelab futsal (1) Kelab Khidmat Masyarakat (1) keluarga (1) kem cuti kimia 2009 (2) kem juara spm (1) kem latihan (1) kemahiran belajar (2) kemalangan (1) kemarau (2) Kemasukan ke MRSM (3) kEMASUKAN KE MRSM 2013 (1) kematian (6) kemelesetan ekonomi (3) kemiskinan (1) kempen pelancongan Mersing (1) kemudahan (1) keputusan SPM 2009 (2) keracunan makanan (1) kereta (2) kerja lapangan (1) kerjaya (2) keropok (1) Kesihatan (18) ketuanan Melayu (18) keturah (1) KFC baru Mersing (2) khazanah melayu (3) kiamat (7) Kisah cikgu (5) kisah malam pertama (1) Knight of Templer (1) koleksi soalan (1) komputer (2) Komuniti Mersing (1) kos hidup (1) kreatif (4) kuantum (3) kucing's articles (2) kuda mersing (1) kursus (5) Kursus Online database (1) lagenda (7) lagu (1) lailatul qadr (3) Laman Pendidik Mersing (1) laporan (2) laporan maktab (2) latihan dalam kumpulan 2011 (1) law of attraction (1) lawak (1) Lawatan Benchmarking MRSM Alor Gajah (1) Lebuh raya Sg Koyan-Ringlet (1) Legoland JB (1) lemak babi (2) LOA (1) logo (2) luarbiasa (1) Maahad Tahfiz Al Amin (1) madu (1) main-main minda (5) majalah odyssey (1) Majlis Anugerah (2) Majlis Anugerah 2010 (1) Majlis perpisahan (5) Majlis Restu 09' (1) makan di JB (1) makan di mersing (42) makan di Temerloh (14) makan-makan (35) makananan western (3) makkah masa depan.berita mersing (2) maksiat (2) malam di Mersing (1) MARA KL (1) martial art (3) masa depan Mersing (3) masakan tempoyak (3) Masalah Guru (1) Mat Rempit Merompak (1) Mat Salai (2) mat samurai (1) matawang (2) mati (6) maulidurrasul 2011 (1) meditasi (2) melaka (6) melancong ke Mersing (7) melayu (13) Melayu Merdeka (1) Melayu..Bani Israel yg hilang? (7) Melayu..Bani Israel yg hilang?part3 (1) Melayu..Bani Israel yg hilang?part4 (2) menginap di Mersing (3) mentakab (1) merentas desa 2011 (1) mersing (2) Mersing Laguna (11) Mersing River Front (1) Mersing waterfront (2) Mersing's hotel (6) mersing. Air Papan (1) Mersix (1) Mesyuarat Agung Muafakat 2010 (1) Mesyuarat guru 2008 (1) mi (1) mi bandung (1) Mighty 2009 (1) MIGHTY 2012 (1) Mighty Minds Competition 09' (1) mimpi jumpa Rasulullah saw (1) minda (23) minda separa sedar (5) Minggu Aktiviti (5) Minggu Aktiviti sem2 (1) minyak (4) minyak naik (8) misteri (32) mitos (37) mnasir (1) monsun (6) moral (2) motivasi (9) movies (2) mrsm baru (3) MRSM Mersing (1) MRSM Ulul Albab (2) muhasabah (2) murtad (3) muslim in America (1) NahamPhoto (4) Nasi Kerabu (1) nasi lemak (1) Nasib Melayu (4) negara Islam (3) nostalgia (10) novel online (2) Novel Terbaru (1) obama (1) olimpiad KAS1 (1) online biz (5) p.ramlee (1) pacal votan (1) PAKAR (1) pakar patah (1) pakej pengantin (1) panduan beli kereta (1) Panduan HRMIS (2) Panduan HRMIS 2011 (1) panduan peraturan (4) pantai (2) Pantai Air Papan (1) pantai Mersing (5) Pantai Sri Lalang (1) Pantai Tg Genting (1) pantun (1) Pasar Jumaat Mersing (1) Pasar Karavan (1) pasar lelong (1) pasar malam Brinchang (1) pasar malam Mentakab (1) pasaraya TF Temerloh (4) PBSM (2) pejuang (3) pelaburan (2) pelaburan emas (4) peluang belajar (1) Pemasaran (1) pembedahan batin1 (2) Pemimpin amanah Allah (1) Pencen (1) Pendaftaran PRA (1) pendaftaran taekwondo (5) pendidikan (2) pengajaran (1) pengetua bersara (2) penggodam (1) pengguna (2) pengumuman (7) pengunjung (1) penjajahan minda (1) penjimat minyak (1) penterjemahan (1) penyakit jantung (2) peperiksaan pra percubaan SPM 2011 (4) perang salib (1) perbandingan harga (1) perguruan (1) peristiwa menarik (4) Perjuangan Komunis cuba dihidupkan semula..part 3 (1) Perjuangan Komunis ingin dihidupkan semula di Malaysia (3) perkahwinan guru (4) Perkhemahan (1) Perniagaan (2) perpustakaan (1) persilatan (1) pertahanan (1) Pertandingan (1) Pertandingan Kawad 09' (1) PESADA 2009 (1) Pesta Super 09.. (4) Pesta Layang-layang Air Papan (1) Pesta Type III (4) peta minda (1) petua (5) petua exam (1) petua kejayaan (1) petus (1) photoshop (16) piagam anugerah (1) Pilihan Raya BWP (1) Pilihan Raya Kecil (2) Pilihan Raya Umum ke-13 (2) pizza mersing (1) pluralisme (1) PMR 2010 (1) PMR 2011 (3) poligami (1) politik (15) popular (1) Pot Luck (1) PPD Mersing (1) PPSMI (3) produk kesihatan (1) produk laut (3) profile.sejarah (9) Program Bumi Hijau (2) program studi (2) pru 13 (2) pseudoscience (3) puasa (12) punca bala (2) punca tulang patah (1) Pusat Dagangan Mersing (10) pusat tuisyen Mersing (4) Pusat Tuisyen Usaha Waja Bestari (1) Pusat Tuisyen Zamrud (1) puting beliung Mersing (1) qilla's articles (18) R R Mersing (1) rahsia air (3) Rahsia Pintar (2) rahsia solat (3) rahsia umur panjang (6) ramadhan (6) ramadhan 2012 (1) ramalan (8) Rat Race n Rat Trap (1) Rawang Burger Bakar Mersing (1) rawatan alternatif (9) raya 2011 (1) raya open house 2009 (1) re-union ex-bp82' (3) rekod dunia (2) relativiti (1) remaja (1) resipi (1) resort tioman (1) restoran lot 85 (1) result 2010 (2) retro (2) reunion (4) reunion MRSM BP 86' (3) Roket Indonesia (1) rokok (1) roti john (1) ruang iklan percuma (3) Ruby's Kitchen (1) rugi (1) rumah (2) rumah tangga (2) rumahtangga (1) sabun Kasthuri (1) safebox (1) Sains Al Quran (1) Sains Islam (15) sajak (7) sajak hujung dunia (1) sajak Iqbal (5) salasilah (3) Sambutan 10 tahun MRSM Mersing (1) sate teluk iskandar (4) Saudi Yahudi ? (1) science fair 2009 (2) science fair 2010 (1) Science on Wheel 2011 (1) science text (2) sciencefair 2011 (1) secret recipe (1) sedih (1) SEFT (2) Sejarah (41) sejarah mersing (6) sejrah (2) selebriti (1) selesema babi (1) selsema babi (1) Seminar Biologi (3) Seminar Biologi 2012 (1) Seminar Biology (1) seminar biology 2011 (1) Seminar Biology dan Chemistry 2013 (1) seminar biology SPM 2009 (1) seminar Biology spm 2010 (1) Seminar Biology SPM 2011 (4) Seminar di Tg Pengelih (1) seminar pecutan kognitif sains (1) seminar PMR (1) Seminar YPM (1) seni peperiksaan (1) seri malaysia mersing (2) shopping raya (1) Singapura-pura (2) Sir Iqbal (3) Siri Bercakap Dengan Jin (2) SK Sri Mersing (1) skema pmr 2011 (1) skor bio A+ (3) SKT (1) SKT 2011 (1) Smart Learning (3) smartphone (3) spiritual (30) SPM (6) SPM 2010 (1) spm 2011 (6) SPM terbaik 2008 (1) Staf baru (2) staf kahwin 2010 (2) staf kawin 2011 (1) staf wedding (6) star mall mentakab (2) Starex (1) statistik (3) steve jobs (1) stevia (1) study biology (2) sukan 2012 (2) Sukan maktab (3) sumbangan hari graduasi (1) supermind (5) syair islam (2) syiar (1) syiar Islam (63) tablet pc (4) tabung Somalia (1) taekwondo mersing (15) taekwondo mersing grading (6) Takutkah hantu? (5) Takziah (12) Tanah Rata (1) tanda-tanda akhir zaman (3) Tanjung Genting (1) Tanjung Leman (1) Taska Cilik (1) tauladan (1) TBS (1) teknik belajar (3) telefon bimbit (2) teluk cempedak (1) tenaga hayat (3) teori (2) terapi Cinta (2) terapi mimpi (2) test drive (2) The Law of Attraction (1) Theory (1) Tim Pengetua ko-Q (1) tips internet (2) tiramisu mersing (1) Titanic (1) Tracer Study (1) tragedi (1) Tragedi pemikiran Melayu (4) travelog haji (1) tsunami (1) Tuisyen YPM (1) Tun M (6) Tunas Saintis 09' (1) Tunas Saintis 2011 (1) ufo (2) Ujian Amali 2009 (1) ujian UKKM (1) ulamak (2) umat Islam (3) ungku aziz (2) universiti terbaik (3) UPSR 2011 (1) USS Singapore (1) Ustaz Lah (1) ustaz penipu (1) utusan online (1) Wadi Al-Amin (1) waliyullah (5) wanita (2) wanita Korea (1) Warung Bakso (1) Wi Max (1) Wilayah Iskandar (1) Worm Hole (1) yahudi (5) yakjuj makjuj (1) yearly planner 2010 (1) yearly planner 2012 (1) ZPE (2)

Pencegah Penyakit Terhandal

Pencegah Penyakit Terhandal
Klik utk order online

Komuniti Mersing

Blog Pilihan

There was an error in this gadget