Masa : 8.00 am-11.00 am
Lokasi : Jalan Endau, Mersing
Esok dah nak puasa. So, hari menu special ialah pulut kuning kukus santan, sambal ikan bilis, gulai ayam & gulai patin tempoyak
Kukus...tambah santan
Kanak-kanak paling teruja..Orang2 tua menunggu dengan sabar..he3
Ikan bilis digoreng sia-siap
Ramuan utama sambal dimasak kemudian
Hasilnya..perghhhh
Kari ayam juga
Resipi Gulai Tempoyak Patin Jerantut (ori)
Chef : Mak Mertua
Jumlah ikan patin : 5 ekor (sangkar sungai)
Kos : ikan (rm 70)
Tempoyak dll
5 Ekor ikan patinsudah siap dibersihkan..
5 Ekor ikan patinsudah siap dibersihkan..
Tempoyak dicampur dengan..syyyy secret oiii
Chef masakan patin perlu sentiasa ada stok tempoyak yg ready untuk dimasak
Cili yg digunakan mestilah cili padi..cili lain akan mgubah rasa
Ikan-ikan patin tadi dimasukkan kemudian..
Kisah resipi luarbiasa (original) patin Sg Pahang ini boleh dirujuk pada posting yg lalu di sini :
http://mrsmmersing.blogspot.com/2010/12/lokasi-medan-makan-stesen-bas-temerloh.html
No comments:
Post a Comment