Monday, 25 July 2011

PAKAR SAINS TEMUI FORMULA TINGKATKAN IQ DAN SAHSIAH PELAJAR DALAM MASA KURANG 30 HARI!

Sumber :http://www.mygeniusxtra.blogspot.com/


Apa yang mungkin anda risaukan atau takutkan mengenai anak-anak anda ?

 • Gagal dalam peperiksaan atau keputusan kurang cemerlang
 • Lemah dalam pelajaran dan kurang fokus dalam kelas
 • Malas belajar dan malas solat
 • Bersikap degil, murung, panas baran dan tidak mendengar kata
 • Hyperaktif  / anak yang pelat tuturkata atau sukar bercakap


GTRA Mampu Menyelesaikan 1001 Masalah ibu bapa/ pelajar/ kanak-kanak dengan :


 • Meningkatkan tahap IQ dan kecergasan otak secara optimum
 • Menjadikan minda laju memproses data, cepat mengingat dan mengimbaskembali maklumat yang dibaca dan diperolehi dengan pantas
 • Mengatasi masalah pelat dan kesukaran/ kelambatan bercakap pada kanak-kanak 
 • Mengurangkan dan membasmi sifat sifat negatif dalam diri seperti mudah panik, merajuk, hati berdebar-debar, pemalu, degil, penakut , jauh dengan keluarga dan panas baran. 
 • Melegakan migrain,demam ringan dan penyakit saraf.


Kajian 30 tahun Dr. Mohd Yusoff Hussin M.D (A.M.) telah menemukan formula Tenaga VNP (Virtual Negative photon). Teknologi Super NANO yang antaranya menghasilkan satu produk minda yang unik dengan kombinasi ramuan mineral yg diperlukan tubuh badan dan mindaPERTAMA DI MALAYSIA! BUATAN ISLAM dan BUMIPUTERA! Membantu setiap golongan usia,Orang dewasa,Remaja, Anak-anak ,Pelajar Bermasalah dan sesuai untuk setiap umur. InsyaAllah.


Genius Xtra,ketenangan hati, fokus, tajam ingatan, ceria, bertambah rajin
          

Ujian telah dilakukan keatas 3 buah sekolah dan prestasi meningkat cemerlang baik dalam UPSR,PMR,SPM malah Pelajar Universiti sekalipun. SK Pintas Raya (Johor) & SK Sg. Batu Pahat (Perak) dengan rekod peningkatan 3 tahun berturut-turut dalam keputusan UPSR (2008, 2009, 2010).
SK Seri Iskandar (Perak) dengan peningkatan 12 kali ganda dalam SPM dan PMR 2009 & 2010.

GXTRA / GeniusXtra versi baru telah dinaik-taraf dan diperkasa dengan 300 formula tenaga VNP (VNP energy) berbanding GeniusXtra versi lama yang dipertenaga dengan 5 formula tenaga VNP. Fungsinya adalah sebagai nilai tambah pada air minuman.
Penghayatan tenaga baru, Teknologi Virtual Negative Photon (VNP) AFTL menghasilkan bioelektrik tambahan berserta getaran ketenangan yang menjadikan Minda Laju memproses data, mengingat & mengimbas kembali maklumat yang diperolehi dengan pantas kerana:
 • Apabila memakai produk AFTL seperti Gxtra,Tenaga Hayat tubuh meningkat sehingga memperbaiki fungsi otak daripada normal 5% – 10% kepada lebih 10%-20%. 
 •  

  • Teknologi AFTL telah diguna cuba di 2 sekolah di Perak. Terhasil dari Program KIA2M, daripada 40 pelajar kejayaan 90%) pada tahun 2006. Rujuk surat penghargaan di bawah.

   1) Sekolah Kebangsaan Sg. Batu, Pantai Remis, Perak
   2) Sekolah Kebangsaan Pintas Raya, Batu Pahat, Johor
  • TERKINI!! Rekod membantu Kelas terlemah sesi PMR 2009, SMK Seri Iskandar telah meningkat secara mendadak apabila peperiksaan pertengahan tahun dari 0% lulus kepada 88.1% lulus dalam peperiksaan PMR sebenar. 


   Surat penuh--->
  • Nurul Syafiqah - Akademik Meningkat, Kokurikulum Cemerlang.
   Pn Norhizan bt. Hamzah, Ibu Nurul Shyafiqah bt. Abu Hassan Shari,
   pelajar Tahun 6 SK Sg. Batu, Perak   Norhizan bersama anak
   Anak saya, Nurul Syafiqah bt. Abu Hassan Shari, pelajar Tahun 6 SK Sg. Batu, sebelum ini mempunyai pencapaian yang sederhana, C & D. Sejak mengamalkan pemakanan GeniusXtra, anak saya kini lebih berminat belajar, keputusan meningkat setiap kali ujian. Keputusannya yang terbaru berubah kepada 3A & 2B selepas 4 bulan pemakanan.
   Keyakinan diri bertambah, minat belajar & mudah faham serta sentiasa ingin mengikuti kelas tambahan anjuran sekolah. Dari segi sahsiah, solatnya tak pernah tinggal & yang AMAT mengembirakan, langsung tak pernah disuruh! Begitu juga dengan ulangkaji pelajaran & kerja- kerja rumah. Dari segi kokurikulum beliau telah menjadi Johan Pertandingan Pencak Silat Peringkat Negeri Perak & yang terbaru Naib Johan Pencak Silat Peringkat Kebangsaan


   Untuk Maklumat Lanjut
   Hubungi Cikgu Hindun (017-5947365)

  • Sahsiah Terserlah, Penghafalan Al-Quran Semakin Mudah 
   Ustaz Ghazali, Guru & Mudir, Madrasah Tahfiz Darul Islah, Kelantan
   H/P : 0199388237

   Ustaz Ghazali
   Sejak mengamalkan GeniusXtra selama sebulan, pelbagai perkara menarik ingin saya kongsi, baik diri saya, anak-anak, juga pelajar-pelajar di Madrasah. Apa yang paling ketara migrin saya hilang, lebih bertenaga dan bersemangat, begitu juga ketika berpuasa. 
   Untuk anak-anak & pelajar-pelajar, mereka lebih ceria, KENAKALAN makin berkurangan, manakala PENGHAFALAN Al-Quran semakin tajam ingatannya. Saya bersyukur dgn kebesaran Allah SWT dengan penemuan produk ini.

   http://2.bp.blogspot.com/_bDaJLqNkkvg/S_6qEriLdHI/AAAAAAAAAK8/1Yh0ysoYTvk/s1600/masalah+syndromdown.jpg  • Testimoni suami berubah penyayang
  En. Mohd Izanee bin Mat Zain,
  Guru Penasihat Silat Olahraga, SK Sg. Batu, Pantai Remis, Perak
  http://3.bp.blogspot.com/_5UzJiwA1Lv4/SorYVwrDNoI/AAAAAAAAAD8/wChGApK8Gdk/s400/sk+sg+batu.jpg  Norhizan bersama anak

  Nurul Syafiqah - Akademik Meningkat, Kokurikulum Cemerlang.

  Anak saya, Nurul Syafiqah bt. Abu Hassan Shari, pelajar Tahun 6 SK Sg. Batu, sebelum ini mempunyai pencapaian yang sederhana, C & D. Sejak mengamalkan pemakanan GeniusXtra, anak saya kini lebih berminat belajar, keputusan meningkat setiap kali ujian. Keputusannya yang terbaru berubah kepada 3A & 2B selepas 4 bulan pemakanan.
  Keyakinan diri bertambah, minat belajar & mudah faham serta sentiasa ingin mengikuti kelas tambahan anjuran sekolah. Dari segi sahsiah, solatnya tak pernah tinggal & yang AMAT mengembirakan, langsung tak pernah disuruh! Begitu juga dengan ulangkaji pelajaran & kerja- kerja rumah. Dari segi kokurikulum beliau telah menjadi Johan Pertandingan Pencak Silat Peringkat Negeri Perak & yang terbaru Naib Johan Pencak Silat Peringkat Kebangsaan.


  Pn Norhizan bt. Hamzah, Ibu Nurul Shyafiqah bt. Abu Hassan Shari, 
  Pelajar Tahun 6 Sekolah Kebangsaan Sungai Batu, Perak.

  Maklumat Lanjut :
  Hubungi Cikgu Hindun (017-5947365)  PUAN SAKINAH 
  GURU SEK. MEN. TIKAM BATU, SUNGAI PETANI, KEDAH
  H/P : 013-5137702

  Saya di perkenalkan GeniusXtra oleh Puan Che Puteh, diberitahu mengenai kelebihan produk ini. Saya terus mengambil 5 botol untuk diberikan kepada anak-anak saya. Pada awalnya saya hanya mencuba kepada 2 anak lelaki saya yang agak lemah dalam pelajaran.  


  Saya amat teruja kerana hanya dalam tempoh yang singkat, kurang sebulan sudah menunjukkan perubahan terutama pada anak lelaki saya yang berumur 8 tahun. Sikapnya berubah dari seorang yang agak degil kepada yang mendengar kata. Jika sebelumnya, setiap kali pulang dari sekolah saya perlu memeriksa dan menyuruhnya untuk menyiapkan kerja sekolah, tapi sekarang tidak lagi, dia sendiri akan melakukannya dan menunjukkan sikap yang rajin. 

  Saya sangat gembira.Dia juga mudah belajar dan membaca Al-Quran, pembelajarannya menjadi mudah dan cepat ingat apa yang dibaca. Anak saya yang berumur 13 tahun juga menunjukkan peningkatan. Kebiasaanya mendapat nombor 10 ke atas di dalam kelas, tetapi peperiksaan penggal baru-baru, anak saya mendapat no. 5 di dalam kelas pelajar Cemerlang. Alhamdulillah


  PUAN TENGKU PUTRI ERMA KHADIJA BT TENGKU MUHAMAMED MUHIDIN
  SURI RUMAH – KLANG, SELANGOR
  H/P : 019-6637906

  Setelah menggunakan geniusxtra alam tempoh hanya sebulan lebih, perubahan telah berlaku pada anak saya. Pulang sahaja dari sekolah, tanpa perlu disuruh..dia dengan sendirinya akan menyiapkan kerja sekolah dan rajin belajar. 

  Guru kelas anak saya memuji peningkatan pencapaian anak di dalam kelas, diberitahu anak saya mudah faham apa yg diajar disekolah, berbanding sebelumnya. Kini saya merupakan pelanggan tetap geniusxtra dan insyaAllah akan terus memberkannya kepada anak-anak saya.
  PUAN NORIZAN BT ABD HAMID
  SURI RUMAH
  (PORT KLANG, SELANGOR)

  Sejak saya menggunakan produk geniusxtra pada anak-anak saya lebih kurang 3 bulan lepas banyak kemajuan dan perubahan positif pada anak -anak saya.
  Anak pertama yang berumur 14thun mula rajin solat 5 waktu berbeza dengan sebelumnya. 
  Anak kedua berumur 12 tahun menunjukkan peningkatan dalam pelajaran,baru-baru ni keputusan sekolah agama menunjukkan peningkatan dalam markah ujian bulanan.( Ujian bulan pertama 83% dan bulan kedua 86%) daripada sebelumnya tidak melebihi 70%.
   
  Anak ke3 berumur 6 tahun,  walaupun tidak masuk tadika awal, tapi sudah boleh membaca buku dan iqra. Anak ke4 yang berumur 1 tahun 3 bulan, alhamdulillah mudah faham apa yang disuruh dan nampak cerdik. Alhamdulillah produk geniusxtra dengan izin Allah banyak membantu pencapaian anak-anak & pembangunah sahsiah diri yang positif.

  Adzlina Ibrahim, Kuala Lumpur
  EKSEKUTIF – HSBC BANK, PETALING JAYA, KL
  H/P : 0132254487

  GeniusXtra memang ada keberkesanan. Selepas pengambilan 1 bulan lebih anak-anak saya menunjukkan peningkatan yang lebih cemerlang. 

  Anak saya yang tingkatan 5 dalam peperiksaan penggal (2011) semua subjek dapat A, termasuk Matematik Tambahan yang sebelum ni biasa-biasa sahaja (B & C). Begitu juga yang tingkatan 3, semua subjek menunjukkan peningkatan. Alhamdulillah kerana diperkenalkan dengan GeniusXtra. Kini saya adalah antara pelanggan tetap Puan Che Puteh. Sesiapa yang ingin mencuba, silakan kerana memang ada kesan.


  Anak saya berumur 2 tahun 4 bulan semakin cekap dan tepat kenal huruf A-Z , abjad 1 hingga 10 selepas 1 bulan mengambil GeniusXtra Mind & Soul semakin hari semakin petah bertanya soalan yg menunjukkan kematangan melebihi umurnya. Terima kasih kepada GeniusXtra


  En Rosly bin Abd Rahman
  Bandar Baru Putera Bercham, Ipoh,Perak
  H/P : 019-5177419


  Selepas 2 hari makan GeniusXtra, anak perempuan saya yang berumur 11 tahun bangun pagi dan terus solat subuh TANPA disuruh Biasanya susah sikit nak solat. Memang susah. Alhamdulillah. Luarbiasa.
  En Sukri. Jerteh, Terengganu
  H/P : 013-9818092


  Seorang daripada murid saya telah dapat melakukan solat dan kerja-kerja sekolahnya dengan sepenuh kerelaan hati tanpa perlu disuruh , dan semakin seronok apabila membuat kerja rumah setelah mengambil GeniusXtra selama 2 hari sahaja.

  Ustazah Nurulizah. Kluang, Johor
  H/P : 019-7544992


  Anak saya berumur 4 tahun. Dia seorang pendiam dan tidak banyak bercakap. Setelah mengamalkan GeniusXtra ini selama 2 bulan, sudah ada perubahan padanya. Sekarang anak saya sudah rajin bercakap, bahasa pertuturannya matang, banyak bertanya, suka mengikut saya berzikir dan rajin mengaji.Saya bersyukur dan terima kasih Dr Yusoff kerana menghasilkan produk yang berkesan ini.


  En Romel
  Sekolah Menengah Aminuddin Baki,Chemor, Perak
  H/P : 019-5109276


  Apabila diperkenal oleh pengedar GeniusXtra, saya bertanya cara makan, serta apa perlu saya niatkan. Situasi agak sibuk waktu itu. Tanpa berfikir panjang saya BERNIAT agar mata saya boleh melihat tulisan yang halus. MENAKJUBKAN sekali dalam 2 hari saya makan IANYA memberi kesan pada saya. Saya AMAT YAKIN, GeniusXtra ada kelebihan yang TERSENDIRI.

  En Habibullah b Ab Rahim

  Pensyarah
  H/P : 013-9226500


  Berjaya Mendapat 8A.
  Saiful AmmarSaiful Ammar, Pelajar UTHM, Batu Pahat, Johor

  Saiful Ammar memang seorang yang agak pintar sejak kecil. Dahulu ketika berumur 12 tahun beliau berjaya mendapat 5A untuk peperiksaan UPSR. Tetapi ketika beliau sudah memasuki sekolah menengah, akibat terpaksa berpindah sekolah, beliau menghadapi "kejutan budaya" dan prestasi akademiknya mula menurun.
  Keputusan peperiksaan akhir tahun sebelum PMR agak teruk. Menyedari itu, walaupun sibuk dengan kerjaya, kedua ibu bapa beliau turut membantu dengan menggalakkan beliau menggunakan produk-produk AFTL. Dua minggu sebelum peperiksaan PMR peningkatan besar dalam pelajarannya dapat dilihat.Keputusannya, beliau berjaya mendapat 8A dalam peperiksaan PMR tersebut. Kini beliau telah berjaya melanjutkan pelajaran di UTHM.


  Disyorkan bagi permulaan pengambilan GXtra,


  3 hari yang pertama sahaja....

  1. masukkan 21 biji GXtra dalam botol mineral 1.5 liter atau 500ML liter air mineral atau air biasa pada waktu malamnya.
  2. Genius xtra dibiarkan sehingga larut Setelah itu,esoknya..
  3. Habiskan air tersebut dihabiskan dalam masa 1 hari.
  Ulang langkah ini selama 3 hari pertama sahaja!

  Bagi budak kecil yang minum susu boleh juga dicampurkan kedalam susu.

  Hari ke-4 dan seterusnya…
  1. Cara pengambilan 1
   Direndam hingga larut dalam segelas air dan minum. 
   Bacakan doa atau NIAT APA HAJAT DIRI 
  2. Cara pengambilan 2
   Dikemam di dalam mulut seperti gula gula sebelum tidur dan selepas bangun pagi. PENTING! Bacakan doa atau NIAT APA HAJAT DIRI sebelum makan mengikut agama masing-masing, atau niat, atau fokus terhadap sasaran kejayaan anak atau pengguna, sebelum atau semasa mengambil GX.

   Kebiasaan dianjurkan membaca niat hajat,doa penerang hati 
   dan selawat keatas baginda Rasulullah SAW.

   CADANGAN PENGAMBILAN. BOLEH DIAMBIL LEBIH SESUKA HATI.
   LEBIH KERAP LEBIH BAGUS.


  CALL/SMS:
  019-6268142
  Pemilik 
  Stokis Utama - BH CURE SOLUTIONS 

  Puan Che Puteh
  Facebook: Aa'Che Puteh Sulaiman

  Harga RM 39 saja sebotol. (Semenanjung Malaysia)Harga RM 42 saja sebotol. (Sabah,Sarawak)

  PROMOSI HARGA JIMAT !!
  1 Botol GXtra
  Semenanjung Malaysia hanya RM 39 sahaja!Sabah Sarawak hanya RM 42 sahaja!

  SET PROMOSI 4 Botol GXtra
  Semenanjung Malaysia RM 156 Promosi hanya RM 150 sahaja!
  SET PROMOSI 4 Botol GXtra 
  Sabah Swk RM 168 Promosi hanya RM 160 sahaja!

  No comments:

  Labels

  09' (2) 10th anniversary (1) 13 Mei (1) 2012 (1) 4 strategi kejayaan (1) adab (1) Adiputra (1) aduan pengguna (2) advanced learning (1) AFTL (2) agama (31) Akhir zaman (25) alat menambah tinggi (1) alumni (7) amal jariah (2) amalan 5 S' (1) amali sembelihan (1) amerika bangkrap (1) Anak Mersing (6) anak pintar (1) Ancaman Singapore (3) Ancient Astronauts (2) angkasawan negara (1) Anjakan Paradigma (3) ansara (2) anti-islam (3) Anugerah (2) apple (4) Aqiqah 2009 (1) Ar Rahnu (1) artis (1) asal-usul (9) Asas Tenaga dan Fokus (4) asrama (1) Atartuk (1) aura minda (2) ayam penyet (1) bahaya (1) balik kampung (6) bandar Mersing (9) banjir (5) banjir 2011 (1) banjir 2012 (2) banjir temerloh 2011 (2) batch 2010 (1) bencana (5) bengkel (1) ber (1) berbuka puasa (2) berita (16) berita bersara (3) berita Mersing (181) bersara (3) Bersih 2.0. politik (5) Bersih 3.0 (1) bina laman web (21) bio text (2) Bisi jual manok tuai (1) bisnes mersing (14) blog mybio A+ (1) blogger (2) boikot Dap (1) boikot Israel (2) Borang Kemasukan ke MRSM (4) brainstorming (1) buah pukul mersing (6) buat banner (8) buat web (2) budak hilang (1) Budaya Ilmu lemah (2) buddha (1) buggati (1) bukti cinta kpd nabi muhd (4) Buku (4) Buku Teks (1) butik mersing (1) BWP/ LDP/PRS/BPPSP 09' (5) Cafe Bengawan Solo (1) Cafe Buluh Wangi (2) cahaya (1) cakra (1) cameron highland (1) Cameron Highlands (17) cara berfikir (14) carnival (1) celik IT (23) cendol Talib (1) ceramah insuran (2) CERN (3) cerun masjid runtuh (1) cetusan minda (42) Chakra Healing (2) chicken chop (1) China (2) cikgu kahwin 2010 (4) cikgu kahwin 2012 (3) cikguiti.com. (1) cinta universal (1) Colour vibration teraphy (2) Cool Blog Mersing (1) Cornell system (1) cuti 2010 (6) cuti 2011 (36) cuti 2012 (21) cuti orang Mersing (35) cuti-cuti mersing (66) cvt (3) daging kalimah (1) dajjal (3) darul aitam (1) demo anti-ppsmi (2) Derma Gaza Kagum (1) derma maahad tahfiz mersing (3) DiGi WWWOW (1) dinar (5) doa pengasih (1) e-cover (1) ebook (4) ebook cover (2) ecover (1) education (1) EFT (2) Einstein (3) ekonomi (11) elit (1) emas (8) Endau (2) English camp (2) EQ (1) Esplanade Temerloh (4) ESQ (1) ex-BP82' (6) ex-homeroom (8) ex-student (17) ex-student kahwin (5) ex-teacher (10) Exam (3) exora (1) facebook (6) fatwa merokok (2) filem (1) filosofi (1) fitnah (2) fizik kuantum (1) formula ajaib (3) Forum (1) Foto guru 2009 (2) foto guru 2010 (1) foto raya 2010 (1) freemason (1) future mersing (3) future phenomewnon (1) gadget (6) gajet (3) gathering (2) gempa bumi (1) Golden Sisters Enterprise (1) Google Translate (2) Graduasi 2008 (1) graduasi 2010 (2) graduasi 2011 (1) Group Anak Mersing (1) gulai patin tempoyak (5) Gunug Qaf (1) Gunung Arong (1) guru baru (2) guru dan staf berpindah (2) guruku (3) H1N1 (2) H1N1 di MRSM Mersing (1) HAARP (1) Hadiah Nobel (1) Haffa Izzah (4) haji (1) halal (1) handphone (1) Hang Tuah (2) Hari Akademik (2) Hari Akademik 2009 (1) hari akhirat (1) hari anugerah (2) Hari Anugerah 09' (1) Hari Anugerah 2012 (1) hari bumi (2) hari bumi 2010 (1) Hari bumi 2012 (1) Hari Graduasi 2009 (1) Hari guru (4) Hari Guru 09' (1) Hari Guru 2012 (1) hari guru sejagat (1) Hari Inovasi 2011 (1) hari keluarga (3) hari keluarga 2008 (1) hari Keluarga 2009 (1) Hari Keluarga 2012 (1) Hari Koperasi 09' (1) hari Koperasi 2010 (1) hari kualiti 09 (1) hari malaysia (1) Hari Pendaftaran (1) Hari Pendaftaran 2009 (1) hari Q (1) hari raya 09 (2) Hari Raya 2012 (2) HEP (1) hi tech (34) hi-tech (34) hiburan (1) high alert (3) higher order thinking (76) higher self (59) Homeroom (9) Homestay (1) hospital mersing (1) Hotel Seri Malaysia (2) hujung dunia (2) hujung tahun (1) humour (11) humuor (1) hypnosis (1) IGCSE (1) ikan patin (14) ikan tilapia (2) ikhlas (1) iktibar (153) Ilmu vs Pemahaman vs Pegangan (1) ILP (6) imej (2) Indigo (1) Info (20) infrared (1) iPad (1) iran (1) islam (22) Israk dan mikraj (1) isteri (2) IT (6) Jadual Bas Mersing (1) Jadual YPM (1) Jakim (2) Jalan baru (4) Jambori Pengakap 2011 (4) jamuan 2011 (1) jamuan akhir tahun (2) Jamuan Anugerah Pengetua (5) Jamuan Anugerah Pengetua 2011 (2) Jamuan Anugerah Pengetua 2012 (1) Jamuan jabatan sains (2) jamuan raya (1) Jamuan SPM 2008 (1) JB catering (1) jejak kejayaan (6) jenaka (4) jenayah (1) jeti mersing (1) jodoh (1) Johor Darul Takzim (1) Jurufoto Kahwin Mersing (2) Jurufoto Perkahwinan (2) kad raya (2) KAGUM (2) karier (1) karnival (2) Karnival tg Leman (1) kawin awal (2) keajaiban (8) kebenaran (2) Kedai 1 Malaysia Mersing (1) kedai di Mersing (2) kedai makan Pak Usop (2) kehidupan (3) kejayaan 2011 (1) kejayaan pelajar (1) kejohanan olahraga 2010 (3) kek Mersing (5) Kekejaman Jepun (1) kelab (2) kelab futsal (1) Kelab Khidmat Masyarakat (1) keluarga (1) kem cuti kimia 2009 (2) kem juara spm (1) kem latihan (1) kemahiran belajar (2) kemalangan (1) kemarau (2) Kemasukan ke MRSM (4) kEMASUKAN KE MRSM 2013 (1) Kemasukan ke MRSM 2015 (1) kematian (6) kemelesetan ekonomi (3) kemiskinan (1) kempen pelancongan Mersing (1) kemudahan (1) keputusan SPM 2009 (2) keracunan makanan (1) kereta (4) kerja lapangan (1) kerjaya (2) keropok (1) Kesihatan (18) ketuanan Melayu (21) keturah (1) KFC baru Mersing (2) khazanah melayu (3) kiamat (7) Kisah cikgu (5) kisah malam pertama (1) Knight of Templer (1) koleksi soalan (1) komputer (2) Komuniti Mersing (1) kos hidup (1) kreatif (4) kuantum (3) kucing's articles (2) kuda mersing (1) kursus (5) Kursus Online database (1) lagenda (7) lagu (1) lailatul qadr (3) Laman Pendidik Mersing (1) laporan (2) laporan maktab (2) latihan dalam kumpulan 2011 (1) law of attraction (1) lawak (1) Lawatan Benchmarking MRSM Alor Gajah (1) Lebuh raya Sg Koyan-Ringlet (1) Legoland JB (1) lemak babi (2) LOA (1) logo (2) luarbiasa (1) Maahad Tahfiz Al Amin (1) madu (1) mahdi (1) main-main minda (5) majalah odyssey (1) Majlis Anugerah (2) Majlis Anugerah 2010 (1) Majlis perpisahan (5) Majlis Restu 09' (1) makan di JB (1) makan di mersing (42) makan di Temerloh (14) makan-makan (35) makananan western (3) makkah masa depan.berita mersing (2) maksiat (2) malam di Mersing (1) MARA KL (1) martial art (3) masa depan Mersing (4) masakan tempoyak (3) Masalah Guru (1) Mat Rempit Merompak (1) Mat Salai (2) mat samurai (1) matawang (2) mati (6) maulidurrasul 2011 (1) meditasi (2) melaka (7) melancong ke Mersing (8) melayu (14) Melayu Merdeka (1) Melayu..Bani Israel yg hilang? (8) Melayu..Bani Israel yg hilang?part3 (1) Melayu..Bani Israel yg hilang?part4 (2) menginap di Mersing (3) mentakab (1) merentas desa 2011 (1) mersing (2) Mersing Laguna (11) Mersing River Front (2) Mersing waterfront (2) mersing. Air Papan (1) Mersing's hotel (6) Mersix (1) Mesyuarat Agung Muafakat 2010 (1) Mesyuarat guru 2008 (1) mi (1) mi bandung (1) Mighty 2009 (1) MIGHTY 2012 (1) Mighty Minds Competition 09' (1) mimpi jumpa Rasulullah saw (1) minda (23) minda separa sedar (5) Minggu Aktiviti (5) Minggu Aktiviti sem2 (1) minyak (4) minyak naik (8) misteri (32) mitos (41) mnasir (1) monsun (6) moral (2) motivasi (9) movies (2) mrsm baru (3) MRSM Mersing (2) MRSM Ulul Albab (2) muhasabah (2) murtad (3) muslim in America (1) NahamPhoto (4) Nasi Kerabu (1) nasi lemak (1) Nasib Melayu (4) negara Islam (4) nostalgia (10) novel online (2) Novel Terbaru (1) obama (1) olimpiad KAS1 (1) online biz (5) p.ramlee (1) pacal votan (1) PAKAR (1) pakar patah (1) pakej pengantin (1) panduan beli kereta (2) Panduan HRMIS (2) Panduan HRMIS 2011 (1) panduan peraturan (4) pantai (2) Pantai Air Papan (1) pantai Mersing (5) Pantai Sri Lalang (1) Pantai Tg Genting (1) pantun (1) Pasar Jumaat Mersing (1) Pasar Karavan (1) pasar lelong (1) pasar malam Brinchang (1) pasar malam Mentakab (1) pasaraya TF Temerloh (4) PBSM (2) pejuang (3) pelaburan (2) pelaburan emas (4) peluang belajar (1) Pemasaran (1) pembedahan batin1 (2) Pemimpin amanah Allah (1) Pencen (1) Pendaftaran PRA (1) pendaftaran taekwondo (5) pendidikan (2) pengajaran (1) pengetua bersara (2) penggodam (1) pengguna (2) pengumuman (7) pengunjung (1) penjajahan minda (1) penjimat minyak (1) penterjemahan (1) penyakit jantung (2) peperiksaan pra percubaan SPM 2011 (4) perang salib (1) perbandingan harga (1) perguruan (1) peristiwa menarik (4) Perjuangan Komunis cuba dihidupkan semula..part 3 (1) Perjuangan Komunis ingin dihidupkan semula di Malaysia (3) perkahwinan guru (4) Perkhemahan (1) Perniagaan (2) perpustakaan (1) persilatan (1) pertahanan (1) Pertandingan (1) Pertandingan Kawad 09' (1) PESADA 2009 (1) Pesta Super 09.. (4) Pesta Layang-layang Air Papan (1) Pesta Type III (4) peta minda (1) petua (5) petua exam (1) petua kejayaan (1) petus (1) photoshop (16) piagam anugerah (1) Piala Dunia 2014 (1) Pilihan Raya BWP (1) Pilihan Raya Kecil (2) Pilihan Raya Umum ke-13 (2) pizza mersing (1) pluralisme (1) PMR 2010 (1) PMR 2011 (3) poligami (1) politik (15) popular (1) Pot Luck (1) PPD Mersing (1) PPSMI (3) produk kesihatan (1) produk laut (3) profile.sejarah (9) Program Bumi Hijau (2) program studi (2) pru 13 (2) pseudoscience (3) puasa (12) punca bala (2) punca tulang patah (1) Pusat Dagangan Mersing (10) pusat tuisyen Mersing (4) Pusat Tuisyen Usaha Waja Bestari (1) Pusat Tuisyen Zamrud (1) puting beliung Mersing (1) qilla's articles (18) R R Mersing (1) rahsia air (3) Rahsia Pintar (2) rahsia solat (5) rahsia umur panjang (6) ramadhan (6) ramadhan 2012 (1) ramalan (8) Rat Race n Rat Trap (1) Rawang Burger Bakar Mersing (1) rawatan alternatif (9) raya 2011 (1) raya open house 2009 (1) re-union ex-bp82' (3) rekod dunia (2) relativiti (1) remaja (1) resipi (1) resort tioman (1) restoran lot 85 (1) result 2010 (2) retro (2) reunion (4) reunion MRSM BP 86' (3) Roket Indonesia (1) rokok (1) roti john (1) ruang iklan percuma (3) Ruby's Kitchen (1) rugi (1) rumah (2) rumah tangga (2) rumahtangga (1) sabun Kasthuri (1) safebox (1) Sains Al Quran (3) Sains Islam (20) sajak (7) sajak hujung dunia (1) sajak Iqbal (5) salasilah (3) Sambutan 10 tahun MRSM Mersing (1) sate teluk iskandar (4) Saudi Yahudi ? (1) science fair 2009 (2) science fair 2010 (1) Science on Wheel 2011 (1) science text (2) sciencefair 2011 (1) secret recipe (1) sedih (1) SEFT (2) Sejarah (44) sejarah mersing (6) sejrah (2) selebriti (1) selesema babi (1) selsema babi (1) Seminar Biologi (3) Seminar Biologi 2012 (1) Seminar Biology (1) seminar biology 2011 (1) Seminar Biology dan Chemistry 2013 (1) seminar biology SPM 2009 (1) seminar Biology spm 2010 (1) Seminar Biology SPM 2011 (4) Seminar di Tg Pengelih (1) seminar pecutan kognitif sains (1) seminar PMR (1) Seminar YPM (1) seni peperiksaan (1) seri malaysia mersing (2) servis kereta (1) shopping raya (1) Singapura-pura (2) Sir Iqbal (3) Siri Bercakap Dengan Jin (2) SK Sri Mersing (1) skema pmr 2011 (1) skor bio A+ (3) SKT (1) SKT 2011 (1) Smart Learning (3) smartphone (3) spiritual (33) SPM (6) SPM 2010 (1) spm 2011 (6) SPM terbaik 2008 (1) Staf baru (2) staf kahwin 2010 (2) staf kawin 2011 (1) staf wedding (6) star mall mentakab (2) Starex (1) statistik (3) steve jobs (1) stevia (1) study biology (2) sukan 2012 (2) Sukan maktab (3) sumbangan hari graduasi (1) supermind (5) syair islam (4) syiar (1) syiar Islam (71) tablet pc (4) tabung Somalia (1) taekwondo mersing (15) taekwondo mersing grading (6) Takutkah hantu? (5) Takziah (12) Tanah Rata (1) tanda-tanda akhir zaman (4) Tanjung Genting (1) Tanjung Leman (1) Taska Cilik (1) tauladan (1) TBS (1) teknik belajar (3) telefon bimbit (2) teluk cempedak (1) tenaga hayat (3) teori (2) terapi Cinta (2) terapi mimpi (2) test drive (2) The Law of Attraction (1) Theory (1) Tim Pengetua ko-Q (1) tips internet (2) tips jaga kereta (1) tiramisu mersing (1) Titanic (1) Tracer Study (1) tragedi (1) Tragedi pemikiran Melayu (4) travelog haji (1) tsunami (1) Tuisyen YPM (1) Tun M (6) Tunas Saintis 09' (1) Tunas Saintis 2011 (1) ufo (2) Ujian Amali 2009 (1) ujian UKKM (1) ulamak (2) umat Islam (5) ungku aziz (2) universiti terbaik (3) UPSR 2011 (1) USS Singapore (1) Ustaz Lah (1) ustaz penipu (1) utusan online (1) Wadi Al-Amin (1) waliyullah (5) wanita (2) wanita Korea (1) Warung Bakso (1) Wi Max (1) Wilayah Iskandar (1) Worm Hole (1) yahudi (5) yakjuj makjuj (1) yearly planner 2010 (1) yearly planner 2012 (1) ZPE (2)

  Pencegah Penyakit Terhandal

  Pencegah Penyakit Terhandal
  Klik utk order online

  Komuniti Mersing

  Info Kesihatan

  Blog Pilihan

  There was an error in this gadget